Так смачно, що готую подвійну порцію: закуска з баклажанів. На смак, як мариновані гриби

Закуска з баклажанів. На смак, як мариновані гриби – рецепт

Інгредієнти:

  • 1-1,5 кг баклажанів
  • головка часнику або за смаком
  • кріп

Для маринаду:

  • 2 л води
  • 2 ст. л. солі (з гіркою)
  • 1 ст. л. цукру (за бажанням)
  • 150 мл оцту 9% (можна менше)
  • 100 мл рослинної олії

Приготування:

  1. Баклажани нарізати кубиками.
  2. Каструлю з водою поставити на вогонь. Додати сіль. Довести до кипіння.
  3. Влити оцет, перемішати, і додати баклажани. Варити до повної готовності (приблизно 5 хвилин). Періодично перемішувати.
  4. Готові баклажани перекласти в сито, щоб стекла зайва рідина.
  5. Зелень і часник дрібно нарізати. Потім з’єднати з теплими баклажанами, додати рослинну олію перемішати.
  6. Закуску з баклажанів остудити до кімнатної температури, потім прибрати в холодильник на 24 години.
  7. Перед подачею додати цукор і сіль, якщо потрібно.Так смачно, що готую подвійну порцію: закуска з баклажанів. На смак, як мариновані грибиТак смачно, що готую подвійну порцію: закуска з баклажанів. На смак, як мариновані гриби