
Приготуйте і здивуйтеся, наскільки смачною і незвичайною може бути вже набридла картопля!
Хіба можна когось здивувати стравами з картоплі? Цей овоч настільки приївся публіці, що, здається, розкрити нові смакові якості картоплі не вийде навіть у найбільш досвідчених кулінарів. Але ж душа вимагає, а руки тягнуться готувати!
Ми знайшли новий, зовсім нетривіальний спосіб приготувати картоплю, щоб вийшло і смачно, і швидко, і по кишені не вдарило. Секрет – в маринаді!
Інгредієнти:
1 кг картоплі
40 г соєвого соусу
2-3 зубчики часнику
40 г соняшникової олії
1 пучок зелені (за смаком)
сіль, перець за смаком
Інгредієнти для соусу:
100 г сметани
2 ст. л. майонезу
1 ч. л. базиліка
сіль і перець за смаком
Приготування:
Картоплю очистити від шкірки, розрізати на четвертинки і відварити до готовності у несолоній воді – 5-7 хвилин цілком достатньо, щоб овоч не розварився і не розкришився під час подальших маніпуляцій.
Поки картопля вариться, приготуйте заправку: часник пропустіть через прес, змішайте з соєвим соусом і олією, додайте сіль і перець за смаком. Ретельно перемішайте інгредієнти виделкою або вінчиком.
З картоплі злийте воду і трохи остудіть. Вливаємо в каструлю з картоплею соєву заправку і рівномірно розподіляємо її, накривши посуд кришкою і злегка струснувши її.
Деко змащуємо олією і викладаємо на нього скибочки картоплі на невеликій відстані одну від одної. Запікати 15-20 хвилин при 200 °C.
Якою б смачною не вийшла картопля, рекомендуємо подавати її зі сметанним соусом. Для цього змішайте сметану з майонезом, додаємо базилік, сіль, перець і ретельно перемішуємо.
Дрібно поріжте зелень і посипте нею готову запечену картоплю, в соусник помістіть сметану заправку і з пилу, з жару подавайте частування до столу.
Приємного апетиту!