
“Цукровий оселедчик”. Ніжніший і ароматніший за традиційний! Коли за столом збирається вся родина – змітається за лічені хвилини! Джерело
Інгредієнти (на 5 порцій):
Оселедець – 2 шт.
Цукор – 0,25-0,5 склянки.
Цибуля – 2-3 шт.
Морква – 1 шт.
Лимон – 0,5 шт.
Чорний перець (горошком) – 8-10 шт.
Лавровий лист – 2-4 шт.
Соняшникова олія – 0,5-1 стакан
Приготування:
Нарізаємо очищене філе оселедця шматочками 1-1,5 см шириною. Цибулю нарізаємо кільцями. Моркву натираємо на крупній тертці або нарізаємо тонкою соломкою.
Оселедець викладаємо в банку чергуючи з кільцями ріпчастої цибулі, розчавленими горошинами чорного перцю (або суміші перців, або меленим перцем), шматочками лаврового листя, морквою і кільцями лимона (можна замінити кислими яблуками). І не забуваючи пересипати всі слої цукром.
Потім заливаємо будь-якою рослинною олією. Закриваємо банку кришкою і даємо настоятися годин 8-12 при кімнатній температурі.
Зберігаємо закуску в холодильнику.
Смачного!