Унікальний чізкейк: привезла рецепт з Японії, такий роблять тільки там

Неможливо встояти.

Цей пиріг називають японським. Але, судячи з інгредієнтів, автор рецепта – італієць. Готується він легко і просто, та й складається з найбільш простих і доступних продуктів.

Він виходить неймовірно смачним, ніжним, м’яким і головне – низькокалорійним.

Японський пиріг – прекрасна альтернатива класичному бісквіту. Отже, почнемо.

Інгредієнти:

  • 140 г цукру;
  • 250 г вершкового сиру;
  • 60 г кукурудзяного борошна (чи кукурудзяного крохмалю);
  • 60 г пшеничного борошна;
  • дрібка солі;
  • 100 мл молока;
  • 50 г вершкового масла (кімнатної температури);
  • ложка лимонного соку;
  • 6 яєць;
  • один пакетик розпушувача.

Приготування:

1) Розігрійте духовку до 160 ºC, помістіть в неї деко з водою.
2) Відокремте білки від жовтків. Муку і крохмаль просійте.
3) Збивайте вершковий сир разом з маслом і молоком впродовж 5 хвилин на середній швидкості.
4) Додайте до сиру жовтки, борошно з крохмалем, ложку лимонного соку і дрібку солі. Збивайте все впродовж трьох хвилин на середній швидкості.
5) Білки збийте з цукром до стійких шпилів.
6) Введіть в тісто білки (частинами). Акуратно все перемішайте.
7) Перелийте тісто у форму, змащену вершковим маслом. Форму поставте на деко з водою. Випікайте пиріг при температурі 160 ºC не менше 55 хвилин.

8) Готовність пирога перевіряйте зубочисткою. Дайте пирогу остигнути у формі, потім витягніть його і дайте постояти ще мінімум півгодини.

Зверху його можна посипати цукровою пудрою, подавайте пиріг із сметаною, джемом або свіжими фруктами.

Розмір і пишність пирога вражають! Його обов’язково повинні спробувати ви і ваші близькі!

За матеріалами