
Неможливо встояти.
Цей пиріг називають японським. Але, судячи з інгредієнтів, автор рецепта – італієць. Готується він легко і просто, та й складається з найбільш простих і доступних продуктів.
Він виходить неймовірно смачним, ніжним, м’яким і головне – низькокалорійним.
Японський пиріг – прекрасна альтернатива класичному бісквіту. Отже, почнемо.
Інгредієнти:
- 140 г цукру;
- 250 г вершкового сиру;
- 60 г кукурудзяного борошна (чи кукурудзяного крохмалю);
- 60 г пшеничного борошна;
- дрібка солі;
- 100 мл молока;
- 50 г вершкового масла (кімнатної температури);
- ложка лимонного соку;
- 6 яєць;
- один пакетик розпушувача.
Приготування:
1) Розігрійте духовку до 160 ºC, помістіть в неї деко з водою.
2) Відокремте білки від жовтків. Муку і крохмаль просійте.
3) Збивайте вершковий сир разом з маслом і молоком впродовж 5 хвилин на середній швидкості.
4) Додайте до сиру жовтки, борошно з крохмалем, ложку лимонного соку і дрібку солі. Збивайте все впродовж трьох хвилин на середній швидкості.
5) Білки збийте з цукром до стійких шпилів.
6) Введіть в тісто білки (частинами). Акуратно все перемішайте.
7) Перелийте тісто у форму, змащену вершковим маслом. Форму поставте на деко з водою. Випікайте пиріг при температурі 160 ºC не менше 55 хвилин.
8) Готовність пирога перевіряйте зубочисткою. Дайте пирогу остигнути у формі, потім витягніть його і дайте постояти ще мінімум півгодини.
Зверху його можна посипати цукровою пудрою, подавайте пиріг із сметаною, джемом або свіжими фруктами.
Розмір і пишність пирога вражають! Його обов’язково повинні спробувати ви і ваші близькі!