Відмінний рецепт надзвичайно смачних гречаників

Дуже смачний рецепт приготування гречаників, які повноцінно замінять котлети на святковому столі.

Вам потрібно:

  • 500 г м’яса (я використовувала філе індички);
  • 150 г гречаної крупи;
  • 2 яйця;
  • 2 цибулини;
  • 200 г томатного соусу;
  • сіль, перець – за смаком; борошно для панірування;
  • рослинне масло для – обжарювання. 

Спосіб приготування

1. Гречану крупу перебрати, вимити. Всипати в киплячу підсолену воду і відварити до готовності. Остудити.

2. М’ясо пропустити через м’ясорубку з одною цибулиною. Додати в фарш яйця, сіль і перець за смаком, ретельно вимісити.

3. З’єднати м’ясний фарш з гречкою, знову добре перемішати.

4. З фаршу сформувати котлети, запанірувати їх в борошні і обсмажити отримані гречаники на рослинній олії з двох боків до золотистої скоринки.

5. Другу цибулину нарізати півкільцями і обсмажити на олії до золотистого кольору. Влити томатний соус і прогріти. Домашній томатний соус можна замінити покупними томатним соусом або томатною пастою, розведеною з водою у співвідношенні 1:1.

6. У сковороду з соусом викласти гречаники, накрити кришкою і довести до готовності на невеликому вогні протягом 20-25 хвилин. Гречаники, приготовані за цим рецептом, виходять апетитними, ситними і дуже смачними.

Смачного!