
Настали холоди і саме в таку погоду хочеться випити чашечку гарячого чаю з чимось смачненьким, саме тому ми сьогодні підготували для вас рецепт: пиріг з пісочного тіста з яблуками і найніжнішим заварним кремом, який стане для вас відмінним приводом зібрати всю родину за столом. Джерело
Складові:
Борошно – 360 г
Сіль – 1 щіпка
Розпушувач – 1/2 ч. Ложки
Вершкове масло – 180 г
Яйце – 1 шт.
Цукор – 150 г
Сметана – 2 ст. ложки
Для крему:
Молоко – 350 г
Яйце – 1 шт.
Крохмаль – 2 ст. ложки
Цукор – 4 ст. ложки
Ванільний цукор – 1 пакетик
Яблука – 3-4 шт.
Приготування:
У глибоку миску просіваємо борошно, додаємо сіль і розпушувач.
Додаємо розм’якшене масло і перетираємо з борошном в крихту.
Додаємо яйце, цукор сметану і замішуємо тісто. Скачує в кулю і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
Для крему в сотейник вбuваємо яйце, додаємо цукор, ванільний цукор, крохмаль.
Виливаємо холодне молоко, перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, постійно помішуючи, і знімаємо з вогню.
Поділяємо тісто на два нерівних шматки 1/3 і 1/3. Більшу частину розгортаємо і викладаємо в роз’ємну форму, формуючи бортики.
Чистимо яблука, видаляємо серцевину і нарізаємо шматочками. Викладаємо в тісто. Заливаємо яблука гарячим кремом.
Частину, що залишилася розгортаємо і нарізаємо смужками.
Викладаємо смужками у вигляді решітки поверх крему.
Розігріваємо духовку до 180 С і випікаємо протягом на 40-50 хвилин.
Дістаємо пиріг, даємо охолонути і дістаємо з форми. Нарізаємо шматочками і подаємо до столу.
Ось і все – наш пиріг готовий!
Смачного!