Я не купую сир в магазині. Готую сама по рецепту, привезеному з Франції. Ділюся з вами!

Я не купую сир в магазині, тому що там стільки добавок, що страшно їсти. Готую сама по рецепту, привезеному з Франції. Ділюся з вами!   Джерело

інгредієнти :

  • 0, 5 кг – сир від 9% жирності;
  • 0,5 л – молоко від 3,5% жирності;
  • 1 шт. – яйце;
  • 0,5 ч. Л. – сода;
  • 50 гр. – масло;
  • за смаком посолити.

приготування

  • Беремо каструлю. Змішуємо в ній молоко і сир . Весь час треба помішувати.
  • Коли молоко закипить, зменшуємо вогонь і продовжуємо варити на повільному помішуючи.
  • Коли побачите, що молоко звернулось, перекидаємо сирну суміш в сито з марлею.
  • Коли сироватка стече, то в густу частину додаємо соду, масло і яйце і ставимо на маленький вогонь.
  • Весь час помішуємо і варимо близько 5 хвилин. Вимикаємо газ і перекладаємо сир в заздалегідь приготовлену для нього форму.
  • Раджу застелити її марлею, щоб потім швидко і легко вийняти готовий сир.
  • Розміщуємо форму в холодильник на ніч. Вранці можете їсти.

Смачного!