
Картопля, запечена із зеленню та часником
Інгредієнти:
- Картопля – 700 г
- Оливкова олія – 1/4 чашки
- Розтоплене вершкове масло – 2 ст.л.
- Часник – 2 головки
- Нарізані листя петрушки – 1/2 ст.л.
- Лимон – 1/2 шт.
- Чебрець – 5-6 гілочок
- Сіль – 1/4 ч.л.
- Чорний перець – 1/2 ч.л.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 °C.
- Надріжте картоплю і викладіть на деко.
- Збризніть картоплю оливковою олією і полийте розтопленим вершковим маслом.
- Додайте подрібнений часник, петрушку, лимон і чебрець.
- Посипте сіллю і чорним перцем.
- Запікайте протягом години. Подавайте до столу.
Картопля з травами і лимоном
Інгредієнти:
- Оливкова олія – 1/4 чашки
- Розтоплене вершкове масло – 2 ст.л.
- Подрібнений часник-3 зубчика
- Подрібнена петрушка- 1 ст.л.
- Лимонний сік-1 ст.л.
- Мед-1 ст.л.
- Сіль – 1/4 ч.л.
- Чорний мелений перець – 1/4 ч.л.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 °C.
- Надріжте картоплю і викладіть на деко.
- Змішайте масло, часник, петрушку, лимонний сік, мед.
- Полийте картоплю сумішшю. Посоліть, поперчіть.
- Запікайте картоплю протягом години.
- Подавайте до столу.
Картопля з броколі та сиром
Інгредієнти:
- Картопля – 4 шт.
- Оливкова олія – 1 ч.л.
- Вершкове масло – 3,5 ст.л.
- Знежирений йогурт – 1/2 склянки
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Чорний мелений перець – 1/2 ч.л.
- Рублена зелена цибуля – 3/4 ч.л.
- Часниковий порошок – 3/4 ч.л.
- Цибулевий порошок – 1/2 ч.л.
- Паприка – 1/2 ч.л.
- Броколі – 1/2 чашки
- Тертий твердий сир – 2 чашки
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200 °C.
- Викладіть картоплю в форму для запікання і відправте в духовку на годину. Після охолодіть і наріжте на половинки.
- Розберіть броколі на суцвіття і відваріть на пару.
- Видаліть м’якоть картоплі та перекладіть її в миску.
- Змастіть картоплю оливковою олією і викладіть на деко, застелене папером для запікання.
- У картопляну м’якоть додайте вершкове масло і збийте за допомогою блендера.
- Потім додайте йогурт, сіль, перець, цибулю, часниковий і цибулевий порошки, паприку, броколі та сир. Перемішайте і нафаршируйте масою картопляні скибочки.
- Запікайте 20-25 хвилин.
- Подавайте до столу.
Картопля по-італійськи
Інгредієнти:
- Картопля – 450 г
- Оливкова олія – 1 ст.л.
- Подрібнений часник – 2 зубчики
- Італійські приправи – 1 ч.л.
- Сіль – 1/4 ч.л.
- Паприка – 2 щіпки
- Подрібнений твердий сир – 1/3 чашки
- Подрібнене листя петрушки – 1 ч.л.
- Вершкове масло – 2 ст. л.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200 °C.
- Очистіть і помийте картоплю. Наріжте на половинки.
- Нагрійте сковороду і додайте в неї оливкову олію.
- Всипте в сковороду картоплю і обсмажуйте до хрусткої скоринки. Картоплю перемістіть в каструлю.
- Сковороду поверніть на плиту і обсмажте в ній часник, італійські приправи, сіль і паприку протягом 3 хвилин. Додайте картоплю. Гарненько все перемішайте.
- Вимкніть вогонь. Додайте сир і петрушку.
- Покладіть зверху на картоплю вершкове масло, нарізане кубиками, і відправте сковороду в духовку на 15 хвилин. Подавайте до столу.
Картопля з грибами і шпинатом
Інгредієнти:
- Картопля – 2 шт.
- Вершкове масло – 2 ст.л.
- Гриби – 300 г
- Подрібнена цибуля-шалот – 1 шт.
- Біле вино – 1/4 склянки
- Шпинат – 100 г
- Вершки – 3 ст.л.
- Тертий твердий сир – 1/2 ст.л.
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
- Тертий сир чеддер – 100 г
- Подрібнена цибуля-порей – 1-2 ст. л.
- Червоний перець – 1/4 ч.л.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200 °C.
- Наколіть картоплю в 3-4 місцях. Помастіть невеликою кількістю масла і викладіть на деко. Запікайте 40 хвилин.
- Нагрійте столову ложку масла у великій каструлі на середньому вогні. Коли масло почне кипіти, додайте гриби і обсмажуйте їх, часто помішуючи, протягом семи хвилин.
- Зменшіть вогонь до середнього, додайте цибулю-шалот і масло, що залишилося. Готуйте одну хвилину.
- Влийте вино і готуйте ще 1-2 хвилини.
- Викладіть картоплю на деко, застелене папером для запікання. Зробіть надріз. Посипте тертим сиром чеддер і відправте в духовку на п’ять хвилин.
- У каструлю з грибами додайте шпинат і готуйте ще три хвилини.
- Додайте вершки. Посоліть, поперчіть.
- Прикрасьте картоплю соусом зі шпинату і грибів. Посипте зеленою цибулею і червоним перцем. Подавайте до столу.
Картопля з сиром і беконом
Інгредієнти:
- Картопля – 5 шт.
- Соняшникова олія – 1 ст.л.
- Вершкове масло – 2 ст.л.
- Сметана – 1/4 склянки
- Тертий сир чеддер – 1/2 чашки
- Молоко – 1/4 чашки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – за смаком
- Бекон – за смаком
- Зелена цибуля – 1 гілочка
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 °C.
- Картоплю змастіть маслом і посипте сіллю.
Викладіть картоплю на деко, застелене папером для запікання. Відправте в духовку на годину. - Розріжте картоплю на половинки і видаліть трохи м’якоті.
- Змішайте м’якоть картоплі зі сметаною, сиром, молоком, сіллю і перцем. Нафаршируйте картопляні скибочки сумішшю.
- Поверх кожної картоплини викладіть бекон і ще трохи сиру.
- Поміняйте температуру в духовці на 160 °C і випікайте картоплю ще 15 хвилин.
- Посипте зеленою цибулею і подавайте до столу.
Картопляний Гратен
Картопляний Гратен – відома страва французької кухні – надзвичайно ніжна та швидка у приготуванні.
Інгредієнти:
- картопля – 5-6шт.
- вершки – 200 мл
- мускатний горіх – 1 ч.л.
- сіль, перець, спеції – за смаком
Приготування:
- Картоплю чистимо, нарізаємо дуже тонкими слайсами (краще за допомогою кухонного комбайна).
- Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо шарами кільця картоплі, підсолюючи за смаком.
- Вершки змішуємо з спеціями, перцем, мускатним горіхом. Запікаємо при 170º 50 хв. ( до готовності картоплі).
За матеріалами: kolizhanka.com.ua