Як швидко підвищити гемоглобін і позбутися від анемії і втоми

Ці засоби багаті вітамінами і залізом, тому діють швидко і ефективно!

Якщо в нашому організмі є дефіцит гемоглобіну, то надходження кисню до клітин викликає труднощі. В результаті з’являються такі симптоми, як втома, дратівливість, запаморочення і сонливість.

Збільшення вживання продуктів, багатих на залізо, є ключем до запобігання цих симптомів і анемії.

Є продукти, які допомагають нам поліпшити засвоєння заліза, ключового мінералу в утворенні гемоглобіну. Продукти, багаті вітаміном С, є хорошим прикладом цього. З іншого боку, є продукти, які погіршують засвоєння цього мінералу, такі як молоко і молочні продукти. Тому рекомендується уникати їх вживання на час лікування.

Сироп з мигдалю і меду

Мигдаль і мед – це продукти, багаті залізом, міддю, а також іншими мінералами і вітамінами. В результаті вони сприяють синтезу гемоглобіну, тому вони ідеально підходять як для запобігання, так і для боротьби з анемією і її симптомами.

Помістіть в стакан води від 5 до 7 мигдальних горіхів. Залиште на всю ніч настоюватися. Вранці подрібніть їх і змішайте їх зі столовою ложкою меду. З’їжте половину до сніданку, а іншу половину ввечері.

Буряк, морква і апельсин

Очистіть буряк (70-100 грам) і пару морквин (100-150 грам). Пропустіть їх через блендер, щоб витягти сік, а потім додайте сік 1 апельсина. Добре перемішайте і приймайте натщесерце протягом 10 днів поспіль. Відпочиньте десять днів, а потім спробуйте ще раз.

Продукти, багаті залізом;

М’ясо і морепродукти

Куряча і теляча печінка, і молюски, і устриці, і червоне і біле м’ясо є відмінним джерелом заліза. Так, є і більш здорові варіанти, але не зловживайте червоним м’ясом, вибирайте краще біле м’ясо.

Бобові

Бобові є основними продуктами для будь-якого типу дієти. Якщо ви страждаєте від анемії, то рекомендується вживати сочевицю, квасолю, нут, горох – це відмінні природні джерела заліза.

Фрукти та овочі

Серед фруктів і овочів, багатих на залізо, лідирує буряк, інжир, гарбуз, банани, зелені листові овочі, такі як шпинат, а також виноград і броколі.

Перед використанням засобів народної медицини, необхідно проконсультуватися з лікарем!

джерело