
Це смачніше, ніж просто голубці!
Найсмачніші голубці виходять за закарпатським рецептом. Взимку в цій місцевості вам запропонують голубці з рисом і грибами в листі квашеної капусти, а літом – апетитні рулети з свіжої капусти з м’ясною начинкою, запечені в духовці, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти
– Капуста білокачана 3 кг
– Свинина 1 кг
– Смалець 150 грам
– Сметана 130 грам
– Томатна паста-30 грам
– Вода 1,5 л
– Сіль за смаком
– Чорний перець (мелений) – по смаку
– Цибуля 2 шт
Приготування:
– Капусту відваріть і розберіть на листя.
– Дрібно наріжте цибулю і обсмажте на смальці.
– М’ясо наріжте тонкими шматками, відбийте, посоліть і поперчіть.
– На капустяний лист покладіть м’ясо, а на нього чайну ложку обсмаженої цибулі. Згорніть рулетом.
– Дно каструлі застеліть цілими капустяними листками, викладіть голубці, залийте окропом, підсоліть. Вода повинна покрити їх на 1-2 см.
– Додайте томатну пасту і сметану. Відправте в розігріту до 160 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Готову страву прикрасити зеленню, дрібно нарізаним часником і подавайте гарячою.