Заnечена скумбрія в фользі – ніжна, соковита, ну просто пальчики облuжеш!

Скільки всього корисного залишається в порції цієї рибки!

Склад продуктів

  • дві тушки свіжомороженої скумбрії;
  • один невеликий пучок зелені петрушки;
  • два зубчики часнику;
  • дві столові ложки рослинної олії;
  • 4-6 скибочок лимона;
  • один свіжий лимон;
  • 1-2 столові ложки соку лимона;
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком.

Покроковий процес приготування

Тушки скумбрії заздалегідь розморожуємо, відділяємо голову і плавники.

Виймаємо з риби всі нутрощі і чорну плівку.

Ретельно промиваємо під проточною водою, а потім обсушуємо паперовими рушниками.

У невеликій мисці змішуємо сіль і чорний мелений перець, натираємо отриманою сумішшю тушки риби зовні і зсередини.

Лимон (або два, на ваш смак) ретельно миємо теплою водою з щіткою (це обов’язково потрібно зробити, щоб видалити віск, яким його змащують перед перевезенням).

Потім витираємо і нарізаємо тонкими кружечками.

З кружалець лимона виймаємо всі кісточки і розрізаємо їх на дві рівні половинки.

Зелень петрушки рубаємо дуже дрібно ножем.

Очищені зубчики часнику також дрібно рубаємо ножем або пропускаємо через прес.

У миску перекладаємо нарізану зелень, додаємо часник, рослинне масло і сік лимона.

Все ретельно перемішуємо.

Отриману суміш викладаємо в черевце риби.

На рибі, з боку хребта, робимо кілька неглибоких надрізів і вставляємо туди шматочки лимона.

Деко застилаємо фольгою, викладаємо скумбрію і накриваємо другим листом фольги.

Відправляємо деко з рибою в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25-30 хвилин.

Потім верхній шар фольги знімаємо і даємо рибі підрум’янитися протягом 5-10 хвилин.

Подавати скумбрію на стіл можна як теплою, так і вже холодною: вона прекрасна в будь-якому вигляді.

Смачного!

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!