Змішайте рис з дріжджами і приготуйте смачну їжу за копійки

Змішайте прості інгредієнти і приготуйте смачну їжу за копійки!

Про це пише годинник, за матеріалами Ukr.Media.

Інгредієнти для пишних коржів:

  • тепле молоко — 300 мл;
  • рис круглозернистий — 100 гр;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • яйце — 1 шт;
  • масло вершкове — 2-3 ст. л.;
  • дріжджі — 1 ч. л.;
  • Борошно пшеничне — 500 гр.

Замочити з вечора рис в теплій воді. На наступний день промити, залити теплим молоком і перебити в блендері, домагаючись максимально дрібної фракції. Також замочений і перебитий в блендері рис можна замінити на готову рисову муку в тій же кількості (також можна змолоти рис самостійно в кавомолці)ю

Додати в перебитий рис з теплим молоком яйце, дріжджі, сіль з цукром, вершкове масло, перемішати. Просіяти пшеничне борошно, замісити м’яке тісто. Залишити під рушником мінімум на 1 год, щоб тісто піднялося.

Розділити тісто на 6 частин, кожну скачати в кулю і знову накрити. Залишити мінімум на 30 хвилин.

Тепер кожен шматочок розкачати качалкою в тонкий коржик.

Смажити в розігрітій соняшниковій олії з обох сторін до золотистого кольору.

Ось такі коржі виходять — м’які як пух, апетитні і ситні!

Детальніше про те, як зробити пишні коржі на рисі, дивіться у відео нижче: